Přečtěte si náš článek - Instalace fotovoltaiky krok za krokem.

Opavská TIPA pracuje na fotovoltaickém trhu i s vlastními komponenty

Domů » Články » Opavská TIPA pracuje na fotovoltaickém trhu i s vlastními komponenty

Během dvaatřiceti let si opavská společnost TIPA vybudovala silnou a pevnou pozici na trhu s elektronikou. Má ve svém středu odborníky, díky kterým poskytuje zákazníkům i zboží vlastních privátních značek. Velmi úspěšně si razí cestu také v odvětví fotovoltaiky.

Autor článku: Tomáš Chmelař I 08. 01. 2024
Doba čtení 4 minuty

Co s článku najdete:

  1. Každý projekt je specifický
  2. Špičkové prověřené zařízení za rozumnou cenu
  3. Realizací kontakt se zákazníkem nekončí

Vybrat schopnou firmu není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.
Na internetu na vás vyskakují reklamy, kde vám slibují modré z nebe.
Realita je úplně jiná, o čemž se přesvědčil i můj známý.

Petr Konvička – spokojený zákazník


Fotovoltaika si na trhu v posledních letech vydobyla silnou pozici. Mezi firmy, které se ji úspěšně věnuji, patří opavská TIPA, kterou v internetovém prostředí najdete na adrese tipasolar.cz.

Sídlo společnosti TIPA

„Vybrat schopnou firmu není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. Na internetu na vás vyskakují reklamy, kde vám slibují modré z nebe. Realita je úplně jiná, o čemž se přesvědčil i můj známý,“ poznamenal Petr Konvička, který si na svůj dům nechal fotovoltaickou elektrárnu instalovat.

Vybrat schopnou firmu není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá.

Každý projekt je specifický

„Fotovoltaice se věnujeme dlouhodobě. V našem sortimentu si zákazník pro domácí elektrárny vybere vše potřebné. Každý projekt je individuální, vyžaduje specifický přístup. Máme dlouholeté zkušenosti, a proto dnes nabízíme kompletní řešení fotovoltaiky včetně instalace i vyřízení dotace,“ přiblížil Jiří Pavlík, majitel společnosti TIPA s.r.o.

Realizaci projektu u pana Konvičky předcházelo jeho soukromé výběrové řízení. „Oslovil jsem čtyři firmy a nakonec vybral společnost TIPA. Důležitá je pro mě komunikace, v tomto směru byli skvělí,“ podotkl dnes už spokojený majitel domácí solární elektrárny.

Jiří Pavlík, majitel společnosti TIPA s.r.o.

Firma nabízí potencionálním zákazníkům celou řadu benefitů. „Benefity mají téměř všichni, ale mě osobně zaujal fakt, že u této společnosti je první záloha jen 5 % z ceny zakázky, což jiné firmy nenabízejí. Navíc to byl pro mě důkaz toho, že firma prosperuje,“ pokračuje v povídání Petr Konvička.

Spokojený zákazník je náš cíl.

Špičkové prověřené zařízení za rozumnou cenu

Pojďme si nyní přiblížit fotovoltaiku v podání TIPA. O pětiprocentní záloze už byla řeč. Na střechy instalují monokrystalické panely s antireflexním sklem. Jedná se o špičkovou technologii v ceně srovnatelné s polykrystalickou alternativou. Na baterii LiFePo4 má zákazník desetiletou zárukou. Samozřejmostí je její nehořlavé řešení. Zajímavá je také životnost baterie. V podání LiFePo 4 se jedná minimálně o 5 000 cyklů.

Bateriové uložiště a fotovoltaický panel.

Důležitou součástí domácí elektrárny jsou střídače, které ukládají energii do akumulátorů. „Na trh jsme přišli s vlastním hybridním střídačem. Svým zákazníkům jej nabízíme pod svou privátní značkou Geti,“ řekl s pyšným tónem v hlase Jiří Pavlík. Tento střídač vyvinula TIPA v úzké spolupráci s Vysokou školou báňskou – Technickou univerzitou v Ostravě. Na hybridní střídač 10kW Geti GF pak tato firma poskytuje zákazníkům desetiletou záruku. „Za vývojem, návrhem technického řešení i designem stojí náš tým specialistů, proto jsme schopni garantovat kvalitu i dostupnost zařízení,“ dodal majitel společnosti.

Hybridní střídač Geti.

A ještě jedna perlička. Hybridní třífázový střídač Geti GF-I10H3 svými parametry účinnosti 98,2 % převyšuje evropské standardy. S účinností MPPT regulátoru 99,9 % je využití solární energie maximální, naopak její případná konverzní ztráta minimální. Pracuje s různými typy sítí i úrovněmi napětí, kombinuje solární regulátor, střídač i řídící jednotku. Ve spojení s bateriovým úložištěm pak vytváří spolehlivý ucelený solární systém.

Příklad zapojení solárního systému s využitím hybridního střídače Geti.

Realizací kontakt se zákazníkem nekončí

Záruční a pozáruční servis je samozřejmostí. Společnost TIPA je dále schopna kontrolovat stav zákazníkovy elektrárny na dálku. V praxi to znamená vzdálenou správu a diagnostiku. Jsme v moderní době, takže elektrárnu lze ovládat pomoci mobilní aplikace.

Ovládejte svou fotovoltaickou elektrárnu pomocí mobilní aplikace.

A ještě jedna podstatná věc – TIPA svým zákazníkům, v případě jejich zájmu, zajistí kompletní řešení včetně vyřízení dotace, což byl případ i pana Petra Konvičky. „Sám bych těžko zvládl dotaci vyřídit. Jsem rád, že jsem se pro tuto firmu rozhodl. Vše mi krásně vysvětlili, takže celý proces přípravy, realizace elektrárny i veškerá administrativa byla pro mě úplně bez stresu,“ přiblížil Petr Konvička.

A aby toho nebylo málo. Pokud nechcete od TIPA kompletní realizaci, můžete si koupit jednotlivé komponenty a sestavit si vlastní domácí elektrárnu. Prostě s opavskou TIPOU je možné všechno.